Prokletstvo Kenedijevih: Pronađeno beživotno telo rođake Džona Kenedija, potraga za njenim sinom se nastavlja…

0
Foto: Profimedia

Telo Maiv Kenedi Taunsend, unuke pokojnog Roberta Kenedija, nađeno je u ponedeljak uveče, a potraga za njenim sinom se nastavlja, saopštila je policija u Merilendu, preneo je Jutarnji.

Kći bivše guvernerke Merilenda Katlin Kenedi Taunsend i njen sin Gideon Mekin nestali su u petak nakon što su kanuom plovili prema zalivu Česapik.

Jedna od agencija koja ih je tražila našla je telo Miv Kenedi na dubini oko 8 metara, oko 4 kilometra južno od majčine kuće u Šejdi Sajdu u Merilandu, odakle su krenuli kanuom.

Policija u Merilendu rekla je da će u utorak nastaviti potragu za njenim sinom.

Vatrogasna jedinica primila je dojavu u četvrtak poslepodne da je dvoje ljudi u malom kanuu ili kajaku plovilo prema zaljevu Česapik.

Spasioci su poslati u to područje i potraga je počela. Predveče je pronađen kanu i veslo, ali bez ljudi.

Zvaničnici američke obalne straže dobili su izveštaj da su “dve osobe viđene kako pokušavaju da dođu do obale” 16 kilometara južno od Anapolisa u Merilandu te da posle “više nisu viđeni”, navodi se u saopštenju objavljenom u petak.

Prvobitna istraga pokazuje da se kanu možda prevrnuo dok su pokušavali da dohvate loptu, objavio je NBC. Potraga je trajala više od 26 sati i pretraženo je područje od 5.887 kilometara. 

Katlin Kenedi Taunsend, majka nestale, rekla je da je njena kći posvetila svoj život pomaganju najranjivijima u društvu.

Porodicu Kenedi pogodile su brojne tragedije. Deda nestale Robert Kenedi i ujak njene majke, bivši predsednik SAD Džon Kendi ubijeni su, a Džon Kenedi mlađi i njegova supruga Karolin stradali su u avionskoj nesreći.