Programi u podne u Kulturnom centru Beograda

0

Kraj januara Kulturni centar Beograda zatvara sa dva dogadja. U Galeriji Artget (Trg republike 5/1)  u četvrtak, 30. januar u 12.00 o čekuju vas ART BRANČ –koji nosi naziv MAJNDFULNES, a gost je DUŠAN VULOVIĆ. Živimo u kulturi kontinuirane disperzije straha i senzacija koje zbunjuju. Nikada u istoriji čovečanstvo nije imalo više mogućnosti da komunicira, da se razmeni, da se konektuje. Uprkos tome, današnji čovek nikada nije bio više udaljen od sebe, sopstevnog tela, okoline i drugih ljudi, od svoje suštinske potrebe.
Majndfulnes je sekularna meditativna praksa, a izraz je teško prevesti na naš jezik, u značenju prevod je „svesna pažnja“ ili “ prisutnost“.
Trenutno smatra se najistraživanijom metodom u svetu. U proteklih deset godina sprovedeno je na hiljade eksperimenata i merenja koja ispituju koliko je redovno konektovanje sa samim sobom i prihvatanje trenutka kao jedine realnosti potrebno današnjem čoveku.
Dušan Vulović je kreativni strateg i komunikacijski ekspert.

U Galeriji Artget (Trg republike 5/1) u petak, 31. januar u 12.00 očekuje vas koncert iz ciklusa „DžEZ U PODNE“ Alone Together
Kulturni centar Beograda u saradnji sa džez odsekom Muzičke škole Stanković u 2020. godini započinje novi ciklus koncerata DžEZ U PODNE u okviru koga će se u Galeriji Artget predstavljati najbolji srednjoškolci džez odseka Stankovića sa gostima, svakog poslednjeg petka u mesecu.

Nova čitanja džez klasika u januaru – koncert pod nazivom Alone Together, interpretiraće učenici Filip Sokač, Mila Milačić, Olga Mašić, Časlav Šehović, Dušanka Đoković, Milija Paunović, Grigorije Avramović i Danilo Jakovljević. Učenike je pripremio prof. Ivan Radivojević, koji je i specijalni gost koncerta.