Profesor Dejan Jović o izborima: “Povratak jednopartijskog sistema u nedovršenoj državi…”

2
Foto: Printscreen N1

Profesor zagrebačkog Fakulteta političkih nauka Dejan Jović ocenio je danas, komentarišući rezultate izbora u Srbiji, da je reč o povratku jednopartijskog sistema u nedovršenoj državi.

“Za našu decu: povratak jednopartijskog sistema u nedovršenoj državi”, napisao je Jović na Tviteru.

On je naveo da “Srbija dugo nije htela da postane suverena države” i da se posle ovih izbora postavlja pitanje da li je ikada želela da bude višepartijska.

Jović je ocenio i da ““kad nema opozicije, to govori više o samoj vlasti nego o opoziciji”.

(Beta)

2 KOMENTARA

 1. Oprostite profesore ali ovog puta gresite. To sto nema opozicije uprkos cinjenici da je spusten prag cenzuca sa 5 na 3 govori mnogo vise o opoziciji.
  Kakva bre opozicija, pred svake izbore se pregrupisu smisle novo ime za koaliciju i misle da su zavrsili posao.
  Narod na izborima ne bira po tome kako izgledate, sta pricate, kako vam se zovu stranke i koalicije, kakav program imate, narod kalkulise, sta ste do sada uradili za drzavu i narod.
  Dosta je narodu obecanja.
  Jedna vrlo bitna stvar je svima promakla a to je prorocanstvo copavog tita.
  Kad je 1967 g. gostovao u Zagrebu, tadasnjem biskupu je rekao da Srbi ni nakog 50 godina nece biti svesni sta ih je snaslo.
  Ovo su te godine kad mi jos nismo shvatili koliko je dubok ponor medju nama samima. Zavadio je lukavo srpski narod iz republika i pokrajina do te mere da se i danas prebrojavamo, sumadinci, beogradjani, lale, kosovari, krajisnici, bosandzerosi itd….Upravo to je tito i hteo, da se medjusobno mrzimo i jedni drugima vadimo oci dok nam drzavu polako naseljavaju novokomponovane nacije i to sve u reziji Nemacke. Svi nasi roblemi dolaze od politike nemaca, verovali ili ne.
  Umesto da se Srbi po ugledu na ostale nacije, ujedinimo, obozimo, umnozimo i sacuvamo sebe, i zemlju, mi se toliko medjusobno vredjamo i ponizavamo da nam dusmani nisu potrebni.
  Zamislite da svu tu energiju ulozimo slozno u obnovu drzave?

Comments are closed.