Prodata Beograđanka za 16,5 miliona evra: Jedna firma zainteresovana, u budućnosti moguća samo rekonstrukcija zgrade

1
Screenshot YouTube

Deo Palate “Beograd”, popularne “Beograđanke”, prodat je danas za 16,5 miliona evra koliko je iznosila početna cena na drugom javnom nadmetanju, prenosi Blic.

Na javni poziv za prodaju pristigla je jedna ponuda, a kako prenose “Novosti” novi vlasnik je firma MPP New project d.o.o. koja je pristala da za početnu cenu kupi Palatu “Beograd”. što je potvrđeno iz Gradske uprave.

Ova firma je ujedno bila i jedina zainteresovana koja se pojavila na javnom nadmetanju. Kako se može naći u zvaničnim dokumentima, firma MPP New project je osnovana 26. avgusta ove godine, sedište joj je na Starom gradu, a kao zakonski zastupnik i direktor vodi se Milana Srećkov.

Međutim, iza nove firme stoji Marera properties, koja je smeštena na istoj adresi, i koja se bavi izdavanjem poslovnog prostora, a postala je poznata po tome što je renovirala nekoliko poznatih objekata širom Beograda: fabriku “Beko” na Dorćolu, ali i zgrade u Makedonskoj 44, Bulevaru kralja Aleksandra 79, Resavskoj 31…

Podsetimo, prvi tender je propao pošto se na njega nije niko javio.

Beograđanka“ je podignuta 1974. godine za vreme mandata gradonačelnika Branka Pešića, a po projektu njegovog imenjaka i prezimenjaka, arhitekte Branka Pešića, nalazi se pod prethodnom zaštitom tako da novi kupac ne bi smeo da je ruši, već samo da je rekonstruiše.

1 KOMENTAR

  1. Увек је у оваквим “диловима” лако наћи коруптивну везу између приватног интереса и политике.

Comments are closed.