“Priznajem, pogrešio sam i platiću kaznu…”: Marko Bastać o carinskom prekršaju

4
Foto: Tanjug

Predsednik opštine Stari grad i beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać izjavio je za televiziju Nova S da jeste počinio carinski prekršaj tako što je u zemlju pokušao da unese više od 10.000 evra, ali je ponovio i da nije znao da je to prekršaj, kao i da je novac namenjen za pomoć jednom prijatelju, preneo je N1.

Bastać je u izjavi u emisiji “Među nama” kazao da je mislio da novac treba da se prijavi samo pri izlasku iz zemlje.

“Rekao sam da sam – hteo sam da pomognem jednom prijatelju, i sutra kada bi me neko ponovo pitao za pomoć, ja bih pomogao. To je prijatelj, ja sam preneo novac njegovih prijatelja iz druge države, i doneo u Srbiju. Ništa nisam skrivao za razliku od ministra Vulina koji je rekao da je na taj način prevario Carinu”, objasnio je Bastać, aludirajući na Vulinovo objašnjenje da je u zemlju unosio devet po devet hiljada evra, od ukupno 205.000 evra koliko je navodno pozajmio za stan od rođake iz inostranstva.

“Priznajem, pogrešio sam i zbog toga ću platiti tu kaznu”, poručio je Bastać.

Upitan da li će uslišiti zahteve sa društvenih mreža da zbog ovog slučaja podnese ostavku, rekao je da ne misli da je carinski prekršaj koji nije ni krivično delo, razlog za takav potez.

Bastać je dodao i da je detaljan carinski pretres trajao dva i po sata i da ga je samo sedam minuta nakon toga zvala novinarka dnevnog lista “Kurir” sa saznanjima da je počinio carinski prekršaj.

“Evidentno je da nas prate, čak je i predsednik Aleksandar Vučić na jednoj televiziji s nacionalnom frekvencijom rekao u kojoj zemlji se nalazim”, istako je predsednik beogradske opštine Stari grad.

Bastać je sinoć na svom Tviter profilu napisao da je napravio carinski prekršaj, odnosno da je imao u prtljagu više novca nego što je zakonom dozvoljeno, što je 10.000 evra, dodajući da nije znao da je to prekršaj.

4 KOMENTARA

  1. Zalosno, prvo ostavka, pa se posle pravdaj. Bez ostavke ti si klovan kao ovi iz SNS-a.

  2. Tim gore sto si sve znao…prate te a ti im pruzas sansu da te pljuju. Burazeru! Nisi ti kvalitet za bavljenje tim poslom, vadjenje na Vulina ti tek nista ne vredi..on je problem Vucicev a ne tvoja maska. Sjasi konja i pod hitno na obicni trotinet. Nabio si ovoj nikakvoj opoziciji problem koji ona ne moze tesiti. Tonete a ne vidite. Menjamo Vas sa nekim ako ne boljim, onda makar postenijim.

  3. Ипак није смешно, него жалосно, да председник општине (небитно које), градског одбора неке, небитно које партије и човек са сасвим довољно година, јавно изјави да не познаје законе своје земље. Оправдања свакако не могу бити болестан пријатељ, а свакако не криминал министра одбране, којим ће се бавити нека друга власт. Забрињава изјава да би поменути поново учинио исто, али није јасно шта, покушао да проневери новац, у циљу да га преда болесном пријатељу ? Ово је већи проблем од покушаја проневере, јер је питање, ко ће заменити ову и овакву власт, ако они који на то претендују имају оваква знања о свом окружењу ?

  4. A da li možemo da čujemo ime i prezime tog prijatelja? Ako nema šta da se krije onda ni to ne može bit tajna, ako se ćuti onda je Bastać isti kao i Vulin.

Comments are closed.