Privođenja i krivične prijave: Policija reagovala zbog kršenja samoizolacije u Zrenjaninu, Nišu, Jagodini…

0
Foto: Igor Pavićević

Nije samo Luka Jović prekršio pravila, mada je njemu najlakše zameriti jer ima sve uslove da ih ne krši i predstavlja primer mnogima.

U Srbiji je danas u više gradova bilo kršenja samoizolacije, a pored krivičnih prijava, bilo je i hapšenja.

Policija je u Zrenjaninu uhapsila M.Lj. iz tog grada jer nije postupao po rešenju kojim mu je zbog epidemije korona virusa, određena mera kućne izolacije i stavljanja pod zdravstveni nadzor, saopšteno je danas.

On je osumnjičen za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i u zakonom predviđenom roku biće saslušan pred javnim tužiocem.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Četvoro Nišlija zatečeno je sinoć na ulici posle 20 časova i protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saznaje agencije Beta u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT).

„Prijave će biti podnete protiv J.V. (22), A.H.(35) I M.M. koji su zatečeni u Ulici Vojvode Gojka, i protiv S.M. (23) koji je zatečen u Ulici Milentija Popovića“, rekli su u OJT.

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

Kazna za krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Policijska uprava u Jagodini  saopštila je danas da je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivične prijave protiv žene iz Jagodine i muškarca iz Svilajnca zbog nepoštovanja rešenja o izolaciji u kućnim uslovima.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da pedesetogodišnja žena iz okoline Jagodine i četrdesetdevetogodišnji muškarac iz okoline Svilajnca, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali rešenje o izolaciji u kućnim uslovima, koje im je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

Protiv njih je podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

(Beta)

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus