“Pristao bih da umrem ako ćemo biti prvaci sveta. To zvuči loše, ali eto… Toliko to volim…”: Kad Štimara progovori

1
Foto: Profimedia

Vladimir Štimac je poslednjih godina bio personifikacija borbe za dres nacionalnog tima. Momak koji je uvek davao sve od sebe i kada je bio na terenu, a još češće kada je bio na klupi.

Zato razlog za obožavanje ovog momka koji je završio reprezentativnu karijeru nikada nije bio vezan za statistiku.

On je uočio Mundobasketa razgovarao za Mozzart Sport, kako navodi ovaj portal, gotovo sa suzama u očima poručio.

„Treba da pustimo te momke da se oni sami bore. Bez pritiska medija i javnosti. Zlato? Pa ja bih to najviše voleo. Da mi neko kaže, e bićemo prvaci sveta, ali da ti ‘rikneš’, ja bih rekao – može, nema problema. To zvuči, onako, loše. Ali ja, eto, to toliko volim“, rekao je Štimac.

Inače, prilično je optimističan.

„Da, ovo je naša najjača ekipa u poslednjih 20 godina. Imam pozitivne misli, znam kako će Sale da napravi sve to. Ali mi imamo i ono što 99 odsto drugih košarkaških zemalja nema. A to je, šta? Porodica”, kaže Štimac.

On je, između ostalog, rekao i da jednog igrača jedva čeka da vidi na terenu.

„Jokića jedva čekam da vidim. Gledao sam ga ove sezone dosta, pratio sve… Takav igrač ne postoji. Na istoj smo poziciji, pa gledaš šta ti imaš, šta on ima… A on ima nešto što niko nema. Ma vanzemaljac. Plejmejker zarobljen u telu centra. Odličan igrač… Očekujem dosta i od Bjelice, Bogdana… Svi će da se podrede kolektivu i reprezentaciji“, uveren je Štimac.

„Druge reprezentacije me apsolutno, ali uopšte ne zanimaju“, dodao je.

1 KOMENTAR

Comments are closed.