“Četiri osobe snimile kamere…”: Tužilaštvo u Atini ispituje ubistvo pripadnika “škaljarskog klana”

0

Miran dan usred blage, atinske zime, prekinulo je uletanje maskiranih napadača u jedan restoran u centru grčke prestonice. Oni su iz kalašnjikova pucali u pravcu stola za kojim je sedelo četvoro ljudi, a mediji su preneli da su tom prilikom ubijeni jedan državljanin Slovenije i jedan državljanin Srbije – Igor Dedović i Stevan Stamatović.

N1 prenosi da su ubijeni bili visokorangirani članovi škaljarskog kriminalnog klana.

Hici ispaljeni u Kotoranina i Podgoričanina pogodili su njihove vitalne organe i na mestu su bili mrtvi, pišu Vijesti i dodaju da je u pucnjavi supruga jednog od ubijenih teško ranjena u predelu nogu.

Vijesti danas pišu da su plaćeno ubistvo, šverc cigareta, goriva ili droge, neki su od motiva ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića i da će se tim tragom voditi atinsko Tužilaštvo.

Prema pisanju grčkih medija u likvidaciji dvojice visokopozicioniranih članova škaljarskog kriminalnog klana učestvovale su najmanje četiri osobe koje su snimile kamere.

U napadu je teško ranjena i Stamatovićeva žena, prenose Vijesti.

Za članovima škaljarskog klana prošle godine je raspisana poternica zbog sumnje da su 2016. godine učestvovali u pokušaju ubistva dve osobe.

Tada su poternice raspisane protiv Igora Dedovića koji je sada nastradao u Atini i protiv Jovana Vukotića i Milića Šakovića.

Vukotić se mesec dana nakon raspisivanja poternice oglasio, objavivši umrlice ocu koji je ubijen, a mediji su pisali da je u pitanju bila krvna osveta.

Igor Dedović je ranije u srpskim i crnogorskim medijima povezivan sa ubistvom vođe navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, koje se oktobra 2016. dogodilo u Beogradu.

Stevan Stamatović je od maja 2017. bio u bekstvu i povezivan je sa više krivičnih dela, dok je u Crnoj Gori nedavno, u odsustvu i osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva u pokušaju.