“Prijatelj mi je rekao da mu izgleda kao vaga za tačno merenje koliko života ima u smrti, i obratno…”: Bojana Maljević o seriji “Dug moru”

0
Foto: Promo

Da li je miks trilera, drame i mitskih elemenata zaslužanza veliku gledanost? Odgovor je “Da”, sudeći po piplmetrima, jer serija “Dug moru” je već nedeljama na vrhu gledanosti.

“Dug moru” predstavlja toplu ljudsku priču o roditeljstvu i beskrajnoj ljubavi oca prema kćerci i sestre prema bratu, kao i priču o žrtvama koje su oni spremni da podnesu. Legenda kaže da more svake godine uzima svoj dug – sedam ljudi, sedam žrtava onome što je početak i kraj svega, izvor života i opstanka. Sve to je privuklo gledaoce, a kvalitet je bio od samog početka zagarantovan jer režiju potpisuje Goran Gajić (“Vratiće se rode”, “Oz”…), a tu je i sjajna glumačka ekipa: Sergej Trifunović, Nada Šargin, Dragan Mićanović, Bojana Maljević. Serija je rađena u koprodukciji Telekoma Srbija i Monte Royal Pictures i emituje se na kanalu Superstar TV.

Legenda kaže da u moru svake godine završi sedmoro ljudi, voljno ili nevoljno. Na pitanje koliko se oslanjaju na legende i mitove u nastavku serije, glumica Bojana Maljević ispričala je za aktuelni broj Nedeljnika da su, u njihovom slučaju, mitovi i legende samo su povod da ljudi počnu da se bave sobom.

“I to verovanje da su kamen i ogrlica dobri samo kad su zajedno, potiče iz detinjstva jednog od junaka. Ali sve su to Gajićeve metafore za našu povezanost sa živima i mrtvima, sa događajima u kojima se prepliću sadašnjost i sećanja. Jedan moj prijatelj je rekao da mu serija izgleda kao vaga za tačno merenje koliko života ima u smrti i obrnuto. To negde i jeste bila naša ideja. I gde su tu istina i poverenje, šta menjaju, u kom pravcu. Legendama ćemo se baviti i dalje, opet da bismo se bavili nama samima”, rekla je glumica.

Bojana Maljević je rekla da su Sergej Trifunović i Dragan Mićanović, zahvaljujući ovoj seriji, postali njeni najdivniji partneri.

“Da, prvi put smo zajedno radili, a i njih dvojica veoma dugo nisu radili zajedno. Sve troje, kao i većina drugih kolega, prvi put smo radili sa Goranom Gajićem. Pre svega, trudili smo se da cela podela u seriji „Dug moru” bude takva da ne gledamo ista lica ili iste parove. Na početku rada Sergej, Dragan i ja nismo ni znali na koje sve načine će naši likovi biti povezani. Verovali smo jedni drugima, verovali smo Goranu. Gledaoci su primetili da smo svi napravili uloge kakve do sada nismo igrali i to me posebno raduje. Mislim naravno na sve glumce u seriji, o tome se govori već nedeljama”, rekla je ona.

CEO INTERVJU SA BOJANOM MALJEVIĆ PROČITAJTE U AKTUELNOM BROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA SVIM KIOSCIMA

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnica.net