“Prevario je da je električar u školi, pitao je za put i ubacio u kola…”: Ninoslav Jovanović opisao otmicu Monike Karimanović

0
Foto: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za RTS da je Ninoslav Jovanović, osumnjičeni za otmicu Monike Karimanović, rekao pred tužiocem da je odluku da otme devojčicu doneo u trenutku kada je prolazio pored nje.

Rebić je rekao da na osnovu do sada poznatih informacija i na osnovu izjave date pred nadležnim tužiocem “Ninoslav Jovanović jeste planirao otmicu neke devojčice, ali da to nije bila konkretno Monika Karimanović, već je o tome odluku doneo u trenutku kada je devojčicu video”.

“Planirao je otmicu. Na određenim mestima imao je zalihe hrane i vode gde je planirao da opstane. Tačno je opisao gde je ukrao vozilo. Odluku da to bude Monika, doneo je kada je video na ulici. Prevario je da je električar i da treba da obavi neke radove u školi, pitao je da pokaže put do škole i tada je ubacio u kola”, rekao je Rebić.

Rebić je za RTS ispričao da Jovanović prilikom hapšenja nije bio agresivan.

“Okružila ga je policija, on je legao na zemlju. Nije kod sebe imao lična dokumenta, trebalo je vremena da se potvrdi da se radi o njemu i nakon toga je uhapšen”, kazao je direktor policije.

Rebić je ponovio ono što je više puta kazao za medije, da se osumnjičeni pripremao za otmicu – spremio je zalihe hrane i vode i planirao gde će boraviti sa žrtvom. On je izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gde i kako.

Policija je utvrdila da se Jovnanović za ovih 17 dana potrage kretao površinom od 180 kilometara kvadratnih, zbog čega je bilo potrebno više vremena da ga pronađu.

Potragu za njim otežalo je to što se u više navrata nije kretao, već je boravio na jednom mestu. Rebić navodi da za sada nema podataka da mu je neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

Ninoslav Jovanović uhapšen je u nedelju u selu Malča posle 17 dana potrage i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.