Preminuo Momir Bulatović

4
Foto Nedeljnik

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije od 1998. do 2000. godine preminuo je u 63. godini, objavile su podgoričke Vijesti.

Kako navode mediji, on je preminuo u svom selu Raći, u Kučima, nadomak Podgorice. Prema nezvaničnim informacijama, umro je od srčanog udara.

Bulatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i kasnije postao asistent na predmetu Politička ekonomija i stekao titulu magistra ekonomskih nauka.

Politikom se bavio u omladinskoj i studentskoj organizaciji. Izabran je 1989. godine za predsednika Predsjedništva SK Crne Gore, a predsednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.

Posle osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Obojicu ih je predložila DPS, ali dva različita krila. Krilo sa Bulatovićevim pristalicama, zbog zabrane korišćenja imena DPS biva prinuđeno da uzme novo ime — Socijalistička narodna partija.

Ubrzo posle smene 1998. godine usledila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gde je Milošević tada bio predsednik. Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dve godine.

Nakon bavljenja politikom posvetio se privatnom biznisu i stručnom usavršavanju.

Poslednji put viđen je u javnosti na sahrani Mirjane Marković u aprilu.

4 KOMENTARA

  1. ПОРОДИЦИ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ И НЕКА МУ ЈЕ ВЈЕЧНА СЛАВА .

  2. Nije izgubio na predsjedničkim izborima 1998. godine nego je pokraden, nažalost uz pomoć SPC koja danas plaća visoku cijenu saučesništva u tom lopovluku!

    • Nikola ti li si?

      Ja bih samo istakao da mi je drago što ne živim u paralelnom univerzumu u kome je Momo dobio te izbore i u kome su najvažnije strateške odluke za stanovništvo donosili on i njegova ekipa.

      • Pokraden apsolutno. Ipak je bio dio ekipe koja nas je u crno zavila, isto tako nije bio nula kao Djukanovic i 99% DPS-a koji je otisao za Djukanom.

Comments are closed.