Preminulo petnaestogodišnje dete od posledica povreda u zemljotresu u Zagrebu

0
A photograph taken on March 22, 2020 shows cars destroyed by building rubbles in the streets of downtown Zagreb, after an earthquake hit the country at 06:00 am (0500 GMT). A 5.3-magnitude earthquake shook the Croatian capital of Zagreb on March 22, 2020, damaging buildings and cutting electricity in a number of neighbourhoods., Image: 508452013, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Damir SENCAR / AFP / Profimedia

Preminula je 15-godišnjakinja koja je juče teško povređena u zemljotresu u Zagrebu.

Direktor zagrebačke Klinike za dečje bolesti Goran Roić rekao je danas za televiziju N1 da je devojčica umrla uprkos svim naporima lekara, koji su se od nedelje borili za njen život.

Devojčica je povređena tokom zemljotresa u Đorđićevoj ulici u centru grada.

U zemljotresu je povređeno 27 osoba, od kojih 17 teže.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da je po podacima Kriznog štaba oštećeno 250 zgrada, ali pregledi još traju.

Najteže su pogođeni strogi centar Zagreba i područje Markuševca, gde je bio epicentra potresa.

Zemljotres maagnitude 5,3 pogodio je Zagreb u nedelju u 6.23, novi potres jačine 5,2 osetio se u 7 sati. Kasnije je zabeleženo više slabijih podrhtavanja tla. Seizmolozi su do danas u podne zabeležili 60-tak potresa, među kojima i u 11.12 koji je ponovo zatresao grad. Bio je magnitude 3,3.

Gradonačelnik Milan Bandić je proglasio “prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom”.

(Beta)