Preminula Lula Živojinović, udovica Bate Živojinovića. Nije se mirila sa njegovim odlaskom, pričala je o teškim trenucima u njihovom životu, poslednje godine provodila je sa decom i unucima

1
Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

Udovica Bate Živojinovića, Julijana Lula Živojinović, preminula je juče nakon teške bolesti, saopštila je porodica Živojinović.

“Posle kratke i teške bolesti preminula je naša draga majka, sestra i baka Lula. Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinila nas je boljim ljudima. Sada nas negde gore sa svojim Batom pazi i čuva”, oglasila se porodica na društvenim mrežama.

Lula Živojinović se, posle Batine smrti, nije često oglašavala u javnosti. Poslednji put izjavila je medijima da je obuzeta emocijama posle vesti da će Bata Živojinović dobiti ulicu u Beogradu.

“Mislim da je Bata to zaslužio. Svima vam mnogo hvala. Mnogo su mi teške ove poslednje tri godine bez mog Bate. Posle njegovog odlaska ništa i nikad neće biti isto kao kada je bio tu. Što vreme više prolazi, osećam se tužnije, mada sam okružena decom, unučićima, porodicom i prijateljima”, rekla je ona nedavno.

Bata Živojinović je za života uvek isticao kako je njegova supruga bila glavni njegov oslonac i najveća podrška.

U jednom od intervjua, Lula Živojinović prisetila se života provedenim sa Batom. Već posle druge godine njihovog braka, Bata je napustio pozorište, što je i tada nosilo rizik neizvesne egzistencije.

“Već druge godine braka Bata je napustio pozorište, mada sam ja mislila da je to veliki rizik, da će biti teško bez stalnog angažmana, bez sigurne plate. Kako hrabre uvek prati sreća, bilo je to vreme kad su se pojavila dva velika reditelja – Veljko Bulajić i Saša Petrović. Bata je prihvatio izazov da igra i posrećilo mu se”, ispričala je Lula.

U jednom davnom intervjuu, Lula Živojinović otkrila je da je zamerala Bati što nemaju veliki stan, kakav su obezbedile neke njegove druge kolege i teškim trenucima kada je on povredio kičmu na nekom od snimanja.

“Neće, kaže, nikoga da vuče za rukav, da kuca na vrata i moli za stan, a i vozi jednu starudiju od ‘stojadina’. Ne mogu da kažem, Bata je u proseku lepo zarađivao. Kad je Bata bio osam meseci u bolnici zbog povrede kičme na snimanju, bili smo maltene na belom hlebu. Moj životni moto je ‘da smo živi i zdravi, ostalo ćemo da sredimo’. Srećna sam kad su naša deca, Bata i prijatelji srećni, jer nikad nikom nisam zavidela. Neka se svako prostre po svom guberu. I Bata je takav. On ima fenomenalni optimizam, koji prenosi na sve nas. Za njega ne postoji nerešiv problem, pa zato ne shvata one koji stalno nešto jadikuju i kukaju. Samo je bolest nerešiva”, rekla je Lula.

Poslednjih godina svog života, Lula je govorila da se nije pomirila sa Batinim odlaskom.

“Teško je ići bez Bate, dan po dan, iako ga osećam u svakom trenutku, u svakom detalju. Zaista, imam utisak da je tu uz mene, uz nas… To je nešto toliko jako, a neobjašnjivo u isto vreme. Zahvaljujem se svim prijateljima koji su nam pomogli da prebrodimo ovaj period ispunjen neizrecivim bolom, kao i svim onim divnim ljudima koji na različite načine čuvaju uspomenu na našeg Batu”, ispričala je Lula.

1 KOMENTAR

  1. Искрено саучешће породици Живојиновић. Слава јој!
    Рођак из Крагујевца

Comments are closed.