Premijera filma“Asimetrija” prvo u Brazilu, pa u Srbiji

0

Debitantski film rediteljke Maše Nešković biće prvi put prikazan na 43. Međunarodnom filmskom festivalu u Sao Paulu, a nakon toga i u Beogradu, na Festivalu autorskog filma

Film “Asimetrija”, prvi dugometražni film mlade rediteljke Maše Nešković, biće prikazan u okviru takmičarskog programa “ New Directors Competition” 43. Mostre, koja se održava od 17. do 30. oktobra u Sao Paulu, u Brazilu.

Posle međunarodne premijere, film će biti prikazan i u Beogradu, u okviru Festivala autorskog filma, 23. novembra u Kombank dvorani.

U ovom ostvarenju koje dovedi u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju, uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović…

Film je sniman tokom leta 2017. godine u koprodukciji producentskih kuća “This and That Productions” iz Srbije, “Korektif” iz Slovenije i “Nightswim” iz Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije.