Prekrečen grafit pretnje Srbima u Zagrebu, ostao crtež navijača Dinama s ustaškom kapom

0
Foto Twitter/SNV

U zagrebačkom naselju Sveta Klara na zidu kod dečjeg igrališta prekrečen je preteći grafit upućen Srbima, treći u tom gradu u poslednjih nekoliko dana. Ipak, ostao je crtež navijača Dinama s ustaškom kapom, prenosi Index.hr.

Ovo je od četvrtka treća otkrivena poruka Srbima u Zagrebu.

Prvo su u četvrtak mladi Bed blu bojsi razvili transparent na kojemu je pisalo “Je*at ćemo srpske žene i djecu”. Sve je objavljeno u petak, a juče su šestorica mladića privedena i protiv njih će biti podnesena krivična prijava. Radi se o mladićima starima od 19 do 22 godine, a jedan od njih, 21-godišnjak, izradio je taj transparent.

Sinoć je Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu objavilo još jednu sliku iz Zagreba na kojoj se vidi preteća poruka Srbima.

“U Vukovaru, hrvatskom gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomiti, a ne samo tri. Ubi Srbina”, piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovje.

Zbog grafita s pretećom porukom u naselju Borovje policija je započela kriminalističku istragu. Policija je podignula krivičnu prijavu i pritvorila šest osoba, među njima i 21-godišnjaka koji je izradio transparent s govorom mržnje u zagrebačkoj Kustošiji. Osumnjičeni su za javno podsticanje na nasilje i mržnju.