Pregled nedelje: Kako je Krstajić spasao četiri gola protiv Ukrajine

0

MA NEMA, NEMA PROBLEMA

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da Srbija nema problem zbog odlaska medicinskog kadra na rad u inostranstvo.

Jedino ako je mislio da kad lekari odu, više ne mogu da prave probleme?

TRAMP U LONDONU

U Americi dugo nisu blagonaklono gledali na posete svojih predsednika van SAD. Do Drugog svetskog rata se to retko događalo. Posebno kada je reč o Evropi. Nisu hteli da se lideri slobodnog sveta i čuvari republikanizma goste po evropskim dvorovima, da se slučajno ne pokondire.

Eto, došlo je i takvo vreme, da američki predsednik ode kod kraljice u London, da se malo odmori od luksuza.

NOVČANICE, NOVČANICE…

“Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće”, citirao je Ivica Dačić Bendžamina Frenklina u polemici sa američkom ambasadom izazvanom Dačićevim pisanjem poruke “Kosovo je Srbija” na dolarskoj novčanici sa likom Bendžamina Frenklina.

Amerikance je taj potez uvredio. Bolje da ne znaju gde inače te novčanice završe kad je tako lepo raspoloženje…

A MOGLO JE…

Mladen Krstajić je pokazao da je kreativan stručnjak, da osluškuje puls naroda i da ume da posluša savet. Vapili smo za dva napadača. Krstajić je uslišio molbu i umesto taktike 4-2-3-1 opredelio se za legendarnu formaciju 1-2-0,5-0,5-3-2…

Bez zadnjih veznih i sa neuigranom i na vetrometini ostavljenoj odbrani, realan rezultat je bio 9:0. Bilo je 5:0. Ta četiri gola razlike su sačuvana isključivo na Krstajićev kvalitet.

FUDBAL

Selektor Tumbaković i dvojica srpskih fudbalera koji igraju za reprezentaciju Crne Gore odbili su da budu u ekipi na utakmici protiv selekcije koja predstavlja Kosovo.

Što ti je apsurd, nisu mogli da igraju protiv Kosova, a mogli su onomad protiv Srbije…

MAPE

Milo Đukanović je rekao da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori pokušava da očuva infrastrukturu “Velike Srbije” u Crnoj Gori. Da ne misli na ono pomeranje granice do Neretve?