Predsednik Odbora za dijasporu: Nerazumna odluka Miloševića da ide u Knin…

1
Profimedia

Predsednik Odbora za dijasporu Skupštine Srbije Miodrag Linta rekao je za RTS da ne može da nađe nikakvo opravdanje za postupak Borisa Miloševića i dodao da osuđuje njegovu “nemoralnu, nerazumnu i sramnu” odluku da učestvuje u proslavi zločinačke akcije ‘Oluja'”.

Miodrag Linta je rekao da je “van svake pameti da politički predstavnik Srba bude u Кninu”, gde se, kako je rekao, svake godine proslavlja proterivanje preko 250.000 Srba i ubijanje preko 2.000 Srba.

Miodrag Linta je tokom gostovanja u Jutarnjem dnevniku RTS-a ocenio da je “velika laž i licemjerje Borisa Miloševića kada kaže da će njegov odlazak u Кnin poboljšati status preostalih Srba u Hrvatskoj i da će doprineti razvoju kulture mira, razumevanja i poštovanja”.

Miodrag Linta je naveo da se u prve četiri godine vlade Andreja Plenkovića, od 2016. do 2020. godine, pogoršao položaj Srba u Hrvatskoj.

“Imali smo povećan broj fizičkih i verbalnih napada na Srbe, opšti porast nasilja i mržnje u hrvatskom društvu prema svemu što je srpsko. Imali smo rehabilitaciju ustaštva i NDH na jednom višem nivou”, rekao je Linta.

Govoreći o najavi dolaska hrvatskog ministra branitelja Toma Medveda u Grubore, Linta je naveo je da je “neprihvatljivo i nemoralno povezivati proslavu jedne zločinačke akcije i najvećeg etničkog čišćenja u Evropi poslije Drugog svjetskog rata sa dolaskom na jedno od brojnih stratišta gdje je ubijan srpski narod”.

“Boris Milošević mora da zna da će njegov eventualni odlazak u Кnin predstavljati veliku uvredu i poniženje posebno za krajiške Srbe, ali i za čitav srpski narod. Ja ovom prilikom pozivam Borisa Miloševića da još jednom razmisli”, rekao je Linta.

Dodao je da poziva i lidera SDSS-a Milorada Pupovca i tu političku stranku da dobro razmisle šta rade, da povuku svoj dogovor sa Andrejom Plenkovićem i da kažu Borisu Miloševiću da ne ide u Кnin.

Linta je naveo da poštuje mišljenje predsednika Vučića, ali da je njegovo mišljenje drugačije.

1 KOMENTAR

  1. Ма сви ви то лепо мудрујете из Београда. “…kada kaže da će njegov odlazak u Кnin poboljšati status preostalih Srba u Hrvatskoj i da će doprineti razvoju kulture mira, razumevanja i poštovanja”. Сада је на њима да покушају, на начин на који они мисле да то треба, ви сте са својим Милошевићем покушали и сада седите (и мудрујете) ту где сте. А они не би да вам се придруже овде. И то што он иде, где иде, није одраз његовог: неморала, неразумевања и срамоте, већ управо вашег, све са комуњаром која вас је напустио и овим данашњим њиховим наследницима. Отишао је на “онај свет” и оставио вам је само могућност да блебећете одавде, а тамо мора и да се живи.

Comments are closed.