Predsednik Mesne zajednice Rakita preti da će skočiti sa potpornog zida zato što bageri rade van gradilišta

0
Foto: Igor Pavićević / Ilustracija

Zbog toga što građevinske mašine rade van gradilišta, ali i zbog toga što, kako kaže, policija hoće da ga privede bez razloga, Desimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice Rakita, popeo se na potporni zid uz obalu Rakitske reke i preti da će da skoči sa njega.

Kako je juče bager počeo da radi van ograde koje ograničava gradilište, Stojanov je tražio sastanak sa građevinskim inspektorom u Babušnici koji je rešenjem zabranio radove na postavljanju cevododa za mini-hidroelektranu, ali do njega nije došlo jer ga je, kako kaže, uzalud čekao ispred kancelarije.

“Kada sam se vratio u selo, mašina je i dalje radila, ali je ubrzo zbog kraja radnog vremena prestala. Ipak, jutros je nastavila sa radovima van gradilišta”, kaže Stojanov za Južne vesti.

On je najpre seo ispred bagera kako bi sprečio radove, a kada je policija pokušala da ga pomeri, on se popeo na potporni zid, gde se i trenutno nalazi.

 “Ovo nije gradilište. Ono ima oko 500 kvadrata , a ovo je van toga. Ne može celo selo da bude gradilište. Ako pokušaju da me uhapse, skočiću u reku”, kaže on.

“Ne može više ovako da rade. Ostaću na zidu sve dok mogu, ovo ne liči na pristojnu zemlju, ovo je prevršilo svaku meru. Zakoni ne važe za sve”, kaže Stojanov.