“Predsednik kakvog svi želimo, izvanredan…”: Nensi Pelosi podržala Džoa Bajdena u predsedničkoj trci

0
SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi objavila je danas da daje podršku u predsedničkoj trci SAD Džou Bajdenu, još nezvaničnom kandidatu demokratske partije za predsedničke izbore 3. novembra.

“Danas sam ponosna da pružimm podršku Džou Bajdenu u trci za predsednika SAD, zato što mislim da bi on bio izvanredan predsednik”, rekla je Nensi Pelosi u video poruci.

Sedamdesetsedmogodišnji Bajden nije još zvanično izabran za predsedničkog kandidata demokratske stranke za novembarske izbore, treba da sačeka konvenciju partije u avgustu, ali on je jedini preostali kandidat od kada se iz trke povukao njegov rival Berni Sanders početkom meseca.

Posle dva meseca unutarpartijskih izbora za predsedničkog kandidata demokratske srtranke, tokom kojih je bilo glasanje u tridesetak američkikh država, Sanders sa svojim čvrsto levičarskim programom je znatno zaostao iza Bajdena, bivšeg potpredsednika za vreme Baraka Obame. Smatra se da Bajden može uz sebe da okupi veći deo izbornog tela centra u nastojanju da pobedi republikanca Donalda Trampa na izborima u novembru.

Veliki broj istaknutih članova američke Demokratske strane dali su svoju podršku Bajdenu tokom unutarpartijskog glasanja. I bivši predsednik Obama je pre dve nedelje objavio da podržava Bajdena.

Od izbijanja pandemije koronavirusa američka predsednička kampanja je u zastoju i Bajden ima teškoće da prenese poruke iz podruma svoje kuće gde pravi video snimke.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus