Predloženi kandidati za nedostajuće članove REM-a

0
Foto: Profimedia

Nacionalni saveti nacionalnih manjina, nekoliko poslaničkih grupa i udruženja predložili su kandidate za tri nedostajuća člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), rečeno je u Skupštini Srbije, preneo je N1.

Koordinacija nacionalnih saveta i nacionalnih manjina predložila je Aleksandra Vitkovića i reditelja Dragomira Zupanca, a Udruženje scenskih umetnika, stručnjaka i saradnika u kulturi Srbije i Udruženje filmskih glumaca Srbije bivšeg ministra Bratislava Petkovića.

Udruženje kompozitora Srbije predlažilo je dva kandidata: pijanistkinju Snežanu Nikolajević i kompozitora i profesora FDU Zorana Simjanovića, dok je Udruženje filmskih umetnika Srbije predložilo dramaturga i reditelja Božidara Zečevića, inače člana Upravnog odbora tog udruženja.

Poslaničke grupe takođe su predložile svoje kandidate.

Poslanička grupa Stranka moderne Srbije predložila je Nenada Zorića, poslanička grupa Pokret socijalista – Narodna seljačka stranka – Ujedinjena seljačka stranka sportskog novinara i osnivača SOS televizije Dragišu Kovačevića, dok je poslanička grupa LDP, LSV, SDA Sandžak predložila Juditu Popović, poslanicu LDP-a u Skupštini Srbije od 2008. do 2014.

Srpska radikalna stranka za člana Saveta REM predlažila je etnologa Dragomira Antonića. 

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije produžio je rok za uređivanje podnetih predloga za tri nedostajuća člana Saveta do ponedeljka, dok izbor još dva člana zavisi od toga kada će, i da li će uopšte, postojeći članovi Saveta REM podneti ostavke.