“Predlažemo da se uvede novo krivično delo – napad na zaposlene u zdravstvu…”

4
Foto: Profimedia

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti danas je ponovo pozvao na izmene Krivičnog zakonika i uvođenje krivičnog dela napad na zaposlene u tim delatnostima, na način kako je to propisano za krivično delo napad na advokate.

U saopštenju povodom napada na medicinske tehničare u Službi hitne pomoći kraljevačkog Doma zdravlja, iz Sindikata je ocenjeno da se zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti osećaju “potpuno nezaštićeni od napada koji su nažalost sve češći i podstaknuti svakodnevnim blaćenjem profesije u pojedinim sredstvima javnog informisanja”.

“Predlažemo da se uvede novo krivično delo napad na zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, na način da se omogući tužilaštvu da se za isto goni po službenoj dužnosti, što bi svakako delovalo na potencijalne učinioce krivičnih dela da dobro razmisle pre nego ih učine”, stoji u saopštenju.

U noći između utorka i srede u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljevu dogodio se incident kada je pripadnik odreda Žandarmerije iz tog grada, u civilu i van dužnosti napao dvojicu dežurnih medicinskih tehničara.

(Beta)

4 KOMENTARA

 1. Slazem se, pre svega kao mera da se svakom omoguci da bude zadticen na radnom mestu. Ali i dajte resenje za sikaniranje pacijenata, za katastrofalnu organizaciju i nerad. Sta reci doktoru kada ti kaze, nemam vremena za tebe sad, dođi popodne u privatnu ordinaciju.
  Ja sam za obostranu odgovornost

 2. Takodje i krivicno delo nesavesno lecenje usled cekanja. Pregledi se zakazuju mesecima unapred, a onda kazu sto ste toliko dugo cekali, sad je kasno. Za svaki taj slucaj treba po jedna desetogodisnja zatvorska kazna. Mada onda ne bismo vise imali ljude da popune mesta nacelnika bolnica. Zdravstveni sistem je svakako jedna od sramota ove zemlje, cast izuzecima, ali ako neko od lekara ili sestara ovo cita, onda vi niste taj izuzetak

  • Tacno tako.
   Zastiti ih naravno, to je neophodno,
   ali ih i kazniti zabranom obavljanja delatnosti shodno težini prekršaja, jer u našem zdravstvu je ogromna korupcija, a nažalost ima i teških kriminalnih radnji.
   Zakon koji će ih štititi, ali im ujedno pokazati da se nesavesnost kažnjava surovo.

Comments are closed.