Prazan studio, Sandersovo obećanje da će podržati Bajdena, žene potpredsednici, pranje ruku i zdravstveni sistemi: Kako je prošla nova debata demokratskih kandidata

0
Foto: Profimedia

U doba koronavirusa, glavna tema širom sveta je zdravlje. Da je širenje novog virusa opasno složili su se i preostali kandidati za demokratsku nominaciju za predsedničke izbore tokom debate organizovane bez publike. I to jedna od retkih stvari oko kojih su se složili.

Sanders i Bajden imaju potpuno drugačije viđenje toga kako bi trebalo da izgleda idealan američki zdravstveni sistem, ali su saglasni u tome da ovaj ne valja.

Bajden je zato govorio o borbi sa koronavirusom “kao o ratu”, dok je Sanders isticao nedostatke sistema i otišao toliko daleko da je opšte izbore u novembru nazvao većim od njih dvojice zajedno.

“Džo, ako me pobediš, imaćeš moju podršku”, poručio je Sanders.

Bajden nije davao takve izjave ali je obećao reforme zdravstvenog i vojnog sistema i obećao je da će njegov kandidat za potpredsednika sigurno biti žena.

U debati koju su neki kritičari nazvali “pucanjem pored rivala”, Sanders i Bajden su između redova kritikovali predloge svog protivnika, ali je koronavirus ostao u prvom planu.

Na kraju su poslali poruku i svojim biračima, pričajući o svojim navikama i zamolili ih da što češće peru ruke.

“I mi to radimo. Sam Bog zna koliko puta dnevno, toplom vodom i sapunom”.