Pravo proleće počinje SPRING FEST-om na Sava Promenadi

  0

  Svojevrsni doček proleća, buđenja prirode i svega lepog u njoj, ove godine biće organizovan u vidu manifestacije Spring fest! Kompanija Belgrade Waterfront, u saradnji sa kompanijama Color Media Communications i Ninamedia, od 12. do 26. aprila na Sava Promenadi organizuje festival koji slavi najlepše godišnje doba. Kroz cvetne instalacije i dekoracije, motive leptira i prirode, osmišljen je bogat program za sve one koji u naredne dve nedelje aprila posete omiljeno beogradsko šetalište.

  Tokom otvaranja manifestacije 12. aprila od 18 časova, najmlađi Beograđani imaće priliku da uživaju u druženju sa klovnom Šašavkom, kao i u nastupima dečjih horova. Prvi vikend festivala obeležiće kreativna radionica Vijuganje, nastup pozorišne trupe „Šašava družina“ i deci omiljeni face painting. Odrasli će ovo vreme moći da provedu baveći se jogom ili u razgovorima o roditeljstvu za koji će biti zadužena life coach Jelena Sekulić Maksimović.

  Manifestacija Spring fest trajaće dve nedelje i ponudiće raznolik sadržaj za sve posetioce. Mališani će moći da prisustvuju različitim edukativno-kreativnim radionicama, koje uključuju crtanje, pravljenje figurica od plastelina i osmišljavanje dekorativnih predmeta od cveća i voća. Ovaj dečiji kutak biće prava kreativna oaza, a posebna atrakcija za mališane biće i vožnja na karuselu.

  Za dame je predviđen specijalan program za opuštanje, uz aromaterapiju, dekupaž radionice, šminkanje i konsultaciju sa ličnim stilistima. One će moći da čuju i zanimljive priče o poludragom kamenju, kao i da uživaju u druženju sa astrolozima i saznaju koje zvezde su im naklonjene.

  U saradnji sa muzejima, galerijama i drugim kulturnim ustanovama, biće upriličene i književne večeri, izložbe slika i umetničkih radova, likovne radionice, razgovori sa poznatim piscima, projekcije filmova i mnoštvo drugih aktivnosti. Prolećnu atmosferu festivala upotpuniće nastupi horova i bendova, perkusionisti i muzičke radionice, dok će za ljubitelje sporta biti organizovani crossfit treninzi, časovi joge, tai chi, kao i simulacija veslanja na travi.

  Na šetalištu će biti postavljene i autentične kućice u kojima će se prodavati suveniri, saksijsko cveće, a neće nedostajati ni poslastice – slatkiši i čokolade. Pravo proleće počinje na Sava Promenadi, pa dođite da zajedno uživamo u njegovim čarima!

  Detaljan program otvaranja Spring Fest-a možete pogledati u nastavku, a celokupan program festivala na sajtu www.color.rs/springfest.

  OTVARANJE SPRING FEST-A

  Petak, 12.04.
  18:00 – 18:30  Nastup dečjeg hora Fondacije Laza Kostić i Predškolske ustanove „11. april“  
  18:00 – 20:00  Klovn Šašavko – balondžija

  19:00 – 20:00  Muzičiki program – Duo Bravissimo 

  Subota, 13.04.

  13:00 – 15:00  Kreativna radionica Vijuganje 

  16:00 – 17:00  Joga savez Srbije (Vesko Minčić – instruktor joge će održati čas joge)

  17:00 – 18:00  Face painting za najmlađe – animatorska i pozorišna trupa „Šašava družina“

  Nedelja, 14.04.

  13:00 – 15:00  Dečija kreativna radionica 

  16:00 – 17:00  Jelena Sekulić Maksimović – life coach, razgovori o roditeljstvu

  17:00 – 18:00  Face painting za najmlađe – animatorska i pozorišna trupa „Šašava družina“

  Na Veliki petak 26.04. biće organizovana kreativna dečja radionica farbanja jaja od 13 do 15 časova.