“Pozvao bih profesora Lompara i Bojana Pajtića da mi pomognu za strategiju razvoja države…”

1
Albin Lohr-Jones / ddp USA / Profimedia

(Beta) – Predsednik Narodne stranke i Centra za međunarodnu saradnju i održivi (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je danas da bi profesora književnosti Mila Lompara i profesora prava Bojana Pajtića prve “pozvao da mu pomognu na napravi strategiju razvoja države”.

On je rekao da bi njih izabrao među ljudima iz Srbije “koje poznaje, a nisu njegovi najbliži saradnici”.

“Pre svega želeo bih da čujem savet neospornih autoriteta za pitanja identiteta i kulture, unutrašnje politike, ekonomije, zdravstva i obrazovanja”, rekao je Jeremić studentima koji su na praksi u njegovom CIRSD.

U razgovoru putem Instagrama, kao treću je naveo Rebeku Mekdonald, Kanađanku srpskog porekla, “koja je jedna od najuspešnijih žena preduzetnika u svetu, a istovremeno je i veliki srpski patriota”, saopštio je CIRSD.

“Takođe bih pozvao i direktorku (beogradskog) Instituta za onkologiju Danicu Grujičić, uprkos mnogim političkim neslaganjima, jer je ona vrhunski naučnik i autoritet u medicini, a kao stručnjaka za prosvetu pozvao bih Aleksandra Kavčića koji je bio profesor na Harvardu i drugim univerzitetima, a sada se posvetio strateškim pitanjima u domenu politike obrazovanja”, rekao je Jeremić.

On je rekao i da bi “pozvao istoričara Nila Fergusona, jer je za jasan pogled u budućnost neophodno imati jasno razumevanje prošlosti, zatim jednog od najvećih geopolitičkih analitičara u svetu Iana Bremera”, kao negovog bivšeg “cimera” s Kembridža, a pozvao bi i vodećeg svetskog stručnjaka za razvoj veštačke inteligencije Demisa Hasabisa, koji to vodi u kompaniji Gugl.

“Takođe, jednog od osnivača Pejpala Pitera Tila, kao i ministra zdravlja Nemačke Jensa Špana. Oni su moji prijatelji i u njihove kvalitete sam se i lično uverio”, rekao je Jeremić.

Na pitanje studenata o svojoj karijeri, Jeremić je odgovorio da je on kao mlad dobio šansu i da je ponosan na ono što je postigao, navodeći da “svaka uspešna organizacija mora da bude spoj mladalačke energije i iskustva zrelijih osoba”.

Jermić je ocenio da će ove godine veliki izazovi biti distribucija vakcina protiv koronavirusa širom sveta, i da će sve zemlje, a pogotovo one u razvoju, tek osetiti razorne posledice krize izazvane pandemijom.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

Comments are closed.