“Poznavao sam ubicu”: Zamenik gradonačelnika Šibenika u suzama posle zločina kakav ovaj grad ne pamti

0

Zamenik graadonačelnika Šibenika Daniel Mileta je govoreći o nezapamćenom zločinu koji je obeležio subotu u Hrvatskoj, kazao kako je Šibenik jedan od najsigurnijih gradova u državi, ali se “slomio” kada je govorio o žrtvama, ali i ubici. Kroz suze je rekao da je poznavao sve žrtve, ali i ubicu.

“Jedan od njih je bio moj veliki prijatelj. Dogodilo se nešto što Šibenik ne pamti. Moj otac ima 75 godina i on ne pamti ovakav zločin. Šibenik je jedan siguran grad i ovo je šok za sve naše sugrađane. Trebaće vremena da stvari dođu na svoje mesto, ali ne verujem da će se u nekoj budućnosti ovako nešto ponoviti”, rekao je zamanik gradonačelnika koji nije mogao sakriti suze, prenosi Večernji.hr.

Uprkos svemu, uveren je da sugrađani mogu biti mirni i da je Šibenik siguran grad.

“Nastojaćemo kao grad da se ovako nikada više ne dogodi. U našim srcima i mome posebno, mešaju se osećanja. A što ovo govori o društvu? Govori da nikad ne znate što možete očekivati. Nikada ne bih rekao da je to čovjek može dići i ruku na drugoga”, napomenuo je Mileta. 

Krvavi pohod koji je na kraju odneo pet života šokirao je u subotu stanovnike Vodica i Šibenika. Branko Koloper, za kojeg se sumnja da je juče u Šibeniku i Vodicama ugasio četiri života, na kraju je presudio i sebi. Njegovo telo sinoć je nađeno pored njegovog automobila u Vodicama, piše Večernji.

Mediji prenose da su ubijena dvojica šibenskih preduzetnika, Tedi Slamić i Toni Šparada, Radojka Danek, stečajna upravnica, koja je uz to i HDZ-ova gradska poslanica u Šibeniku, i njen suprug.