Povređeni reporter Ivana Ivanovića i novinar Nove

0
Foto Jovana Šesterikov/Nova.rs

Novinar Nova.rs Vojislav Milovančević trećeg dana protesta ispred Skupštine Srbije napadnut je i povređen dok je izveštavao. Povređen je i reporter Ivana Ivanovića i njemu je polomljen nos, objavio je voditelj na Tviteru.

“Fotografisao je u Pionirskom parku kada je u jednom trenutku grupa u kojoj je on stajao zasuta kamenicima. Onda je jedna grupa momaka uletela i izudarala ih. Slomljen mu je nos, Hitna pomoć ga je odvezla u Urgentni gde mu je zaustavljeno krvarenje i urađen skener”, kazao je Ivanović za Nova.rs.

Milovančevića su, kako prenosi Nova.rs, momci u crnim majicama, sa kapuljačama, napali u parku između Vlajkovićeve ulice i zgrade Narodne skupštine, dok je radio svoj posao.

“Huligani su ga udarili u potiljak, pa je zbog krvave glave kolega Milovančević zbrinut najpre od strane Hitne pomoći, zatim i u Urgentnom centru”, navodi se.

“Pratio sam i snimao šta se dešava na inače mirnom protestu. Video sam neko komešanje u parku kod Skupštine, tada mi je prišla grupa momaka sa kapuljačama. Jedan od njih se, kada je video da snimam, zaleteo ka meni i pitao ‘šta snimaš’. Rekao sam mu da sam novinar i onda me je udario, mislim bokserom. Zamahnuo je dva puta i treću put me je pogodio u potiljak i raskrvario mi je glavu”, rekao je Milovančević.