“Povređena sam i besna”: Kongresmenka iz Kalifornije posle seks skandala podnela ostavku

0
Foto Profimedia

Skandalozne fotografije prve otvoreno biseksualne kongresmenke iz Kalifornije objavljene su dan nakon što je protiv nje pokrenuta istraga zbog navoda da je imala seksualne odnose sa dvoje mladih saradnika, muškog i ženskog pola.

Kejti Hil, predstavnica za 25. kongresni okrug Kalifornije i demokratska zvezda u usponu, našla se u centru političke oluje nakon što su procurele fotografije na kojima pozira gola sa tetovažom nacističkog Gvozdenog krsta i puši bong.

Kejti je, takođe, fotografisana kako se ljubi sa mladom ženom koja je kasnije identifikovana kao njena pomoćnica Morgan Desdžardins.

“Povređena sam. Besna sam”, rekla je Hil. “Nikada nisam tvrdila da sam savršena, ali nikada nisam mislila ni da će moje nesavršenosti biti upotrebljene protiv mene kao oružje da budem uništena.”

Dejli mejl, koji je prvi objavo sporne fotografije, navodi da su Kejti, njen muž Keni Helslep od koga se razvodi i Morgan godinama bili u poligamnoj vezi.

Morgan je započela vezu sa Kejti i Kenijem pre tri godine, a veza se raspala ovog leta nakon što je Kejti rekla svojim partnerima da želi da se fokusira na posao.

Ona je najavila ostavku usred istrage o njenom ponašanju, rekavši da su eksplicitne privatne fotografije sa podređenim kolegom protiv nje iskoristili njen suprug i politički operativci.

Hil je poricala vezu sa kolegom, koja je zabranjena po pravilima Kongresa, dok se kompromitujuće fotografije i navodne tekstualne nisu pojavile na mreži u desničarskoj publikaciji i britanskom tabloidu, prenosi AP.

Politiko piše da će ona najverovatnije formalno napustiti funkciju 1. novembra, a predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi istakla je da je Hil uradila ispravnu stvar kada je podnela ostavku.