Povratak poslednjeg argentinskog Mohikanca u Evropu: Luis Skola u Milanu

0
Foto: FIBA Mundobasket

Legendarni argentinski košarkaš Luis Skola posle 12 godina vratio se u Evropu i u nedelju je potpisao ugovor sa Olimpijom iz Milana, prenosi Sport klub.

Minuli Mundobasket navijači u Srbiji nisu zapamtili po dobrom, iako su pobeđeni Amerikanci, ali su kao i svi ljubitelji košarke u čitavom svetu, uživali gledajući Luisa Skolu.

Košarkaš koji je bio deo najsjajnije argentinske reprezentacije, u svojim poznim igračkim godinama “školovao” je mlade protivničke centre i pokazao da je, iako je skinuo perčin – ošišao se posle mnogo godina – još uvek argentinski zlatni Mohikanac. Poslednji.

To su, kažu, prepoznali u Milanu kao najveću Skolinu vrednost. “Istinski igrački talenat”. I zbog toga se Skola savršeno uklapa u njihov projekat.

“Uzbuđen sam što ću imati priliku da igram u Milanu u ovoj fazi karijere. Još je posebnije imati priliku igrati za trenera poput Etorea Mesine. Ovo će biti zabavno,” poručio je Skola.

Argentinac je u NBA ligi proveo deset godina. Dres Hjustona obukao je 2007. godine, a sve do 2017. je nastupao za Feniks Sanse, Indijana Pejserse, Toronto Reptorse i Bruklin Netse.