Poverenik za informacije: Neću trpeti pritiske, nisam ovde da bih sprovodio bilo čiju politiku

0
Foto: Youtube Printscreen

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović kaže da neće trpeti pritiske jer nije pristao da bude poverenik da bi sprovodio bilo čiju političku volju, već da bi radio u interesu građana i države, javlja TV Prva.

Marinović je za TV Prva rekao da njegova nezavisnost nije dovedena u pitanje time što je na predlog vladajuće koalicije izabran na funkciju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka.

“Nadam se da sam izbaran jer sam objektivan, stručan, nezavisan i samostalan u svom radu”, rekao je Marinović, a prenosi N1.

On je sugerisao da je potrebno menjati Zakon o slobodom pristupu informacijama od javnog značaja. Marinović je uveren da će u rad kancelarije Poverenika uvesti novi kvalitet i da će imati širi uvid u primenu zakona, ali i njegova tumačenja, jer je do sada bio na funkciji sa koje je davao podatake od javnog značaja, odnosno štitio podatke o ličnosti.

Marinović je rekao kako ima čast i zadovoljstvo da sarađuje sa dosadašnjim poverenikom Rodoljubom Šabićem, jer posle svih instanci, žalbi Povereniku, predmet završi u Prekršajnom sudu.

“Mislim da je on radio dosta korektno, unapredio je rad službe Poverenika i nadam se da ću je ja dodatno unaprediti”, rekao je Marinović.

“Prema svima jednako, ne sme biti dvostrukih aršina”, rekao je Marinović kako će se voditi u svom radu.