Povećava se broj zaraženih u Vojvodini: Hospitalizovano 45 pacijenata…

0
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO)

Na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u prethodna tri dana se beleži povećanje broja obolelih od infekcije COVID-19, ali je epidemiološka situacija u Vojvodini za sada i dalje pod kontrolom, saopštio je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Kako navode, prethodnih nedelja kroz tiho prokužavanje populacije dnevno je evidentiran jednocifren broj novozaraženih, da bi pre tri dana broj novootkrivenih slučajeva bio 13, dan kasnije 30, dok je u sredu broj pozitivnih na virus korona bio 24.

“U Kliničkom centru Vojvodine, u odnosu na prethodne dane, povećao se broj hospitalizovanih, pa se u ovom trenutku u toj ustanovi leči 45 pacijenata, od kojih se dva pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji”, naveli su iz Pokrajinske vlade.

Pozvali su građane Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

“Apelujemo i na zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite da posebno obrate pažnju na sve neophodne postupke radi sprečavanja zaražavanja zasposlenih i štićenika u tim ustanovama, kao i poslodavce da i dalje primenjuju i sprovode kontrolu poštovanja mera koje su naložene”, piše u saopštenju.

(Beta)