“Povećano interesovanje za vojni poziv. Vučić zaslužan za sve bolje uslove, sledi i povećanje plata…”

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS)

(Beta) – Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas sve zainteresovane da se prijave na konkurs Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (VS) za prijem više od 300 lica u radni odnos.

On je precizirao da je danas raspisan javni konkurs za prijem iz građanstva u jedinice i ustanove Ministarstva odbrane i VS, u svojstvu oficira, vojnih službenika i nameštenika na različitim pozicijama u gradovima širom Srbije.

“Za upis u vojne škole imamo za 10 odsto veći odziv kandidata nego lane. Za srednju stručnu vojnu školu javlja se, recimo, čak pet kandidata na jedno mesto, dok ih je prethodnih godina bilo po tri. Veliki odziv kandidata obezbediće i kvalitetnu selekciju”, rekao je Stefanović, prenelo je ministarstvo odbrane.

On je naveo da su tome svakako doprinele investicije države u sistem odbrane koje su učinile vojni poziv ponovo poželjnim zanimanjem, a Ministarstvo i Vojsku dobrim poslodavcem.

“Ponosni smo što smo se zahvaljujići predsedniku Aleksandru Vučiću izborili da ti uslovi budu sve bolji. Tako će u uslovima pandemije korone svi pripadnici sistema odbrane, i vojna i civilna lica, dobiti značajno povećanje plata”, rekao je Stefanović, napominjući da se “kontinuirano i strateški” ulaže u opremu i naoružanje.