“Potrebni ste nam u Beloj kući”; “Vi ćete biti potrebni meni ako pobedim”: Sanders podržao Bajdena u predsedničkoj trci sa Trampom

1
Foto: Profimedia

Senator iz Vermonta i jedan od glavnih kandidata za nominaciju demokratske partije za predsedničke izbore u SAD, Berni Sanders, u programu uživo podržao je Džoa Bajdena za predstavnika demokrata u predsedničkoj trci sa Trampom.

Sandersova odluka da podrži Bajdena veoma je važna u procesu formiranja čvrste i jedinstvene demokratske alternite Trampu, piše Njujork tajms.

Taj list dodaje da su Sandersovi birači poznati po svojoj odanosti i da je ovaj potez veoma važan jer kod mladih demokrata postoji velika doza skepticizma prema Bajdenu.

Tokom video razgovora u okviru televizijske emisije, oni su jedan drugom uputili veoma lepe reči.

“Potrebni ste nam u Beloj kući”, rekao je Sanders, a Bajden nije “ostao dužan”.

“I vi ćete biti potrebni meni. I ne samo u kampanji i pred izbore nego i ako pobedim na izborimo, biće mi potrebna vaša pomoć u upravljanju državom”, rekao je Bajden.

Razgovor se nastavio u veselom tonu, a NYT piše o tome da je taj video razgovor pravi pokazatelj kako je koronavirus uticao na tradiciju u američkoj politici.

Oni bi se, da su normalni uslovi, verovatno zajedno pojavili na mitingu i poslali neke jake poruke, ali je i ovako poslata jedna jasna – demokrate su ujedinjene protiv Trampa.

1 KOMENTAR

Comments are closed.