„Potpuno mirno mogu da stanem pred ogledalo i kažem – dobar si bio…“

0
Foto Igor Pavićević

Vlada Srbije usvojila je odluke Kriznog štaba da restorani i kafići 31. decembra i 1. januara rade do 18 sati, a prehrambeni objekti do 20 sati, a na konferenciji Kriznog štaba za medije dr Predrag Kon je rekao da je još uvek veliki broj ljudi na respiratorima.

„Na intenzivnoj nezi više od hiljadu ljud.i Još postoji priliv pacijenata. Moguće je da dođe do pogoršanja ako se baš opustimo za vreme novogodišnjih praznika. Prinuđeni smo na nove mere koje onemogućavaju doček Nove godine“, rekao je dr Kon.

Istakao je da se treba suzdržati i od od privatnih proslava.

„Bez obzira na to, doček Nove je bitan slaviti je potrebno. Ja bih jedino poručio da čuvamo zdravlje i da nam svima bude bolje u Novoj godini, a to ćemo obezbediti tako što ćemo smanjiti potrebu za mnogo većim okupljanjem i provesti Novu godinu u manjem broju i sačuvamo zdravlje i živote“, rekao je dr Kon.

„U sledećoj godini će biti bolje, to mogu da tvrdim. Jer, imamo vakcinu, imaćemo još vakcina. Ova 2020. godina neće se ponoviti na ovaj način kao što smo imali“, dodao je on.

Dr Kon je rekao da sigurno ima onih koji su protiv mera, koji krive Krizni štab, ali da je pored svega miran.

„I opet, potpuno mirno mogu sebe da pogledam u ogledalo i kažem – dobar si bio. Isto to mogu da kažem i za ceo Krizni štab, bez odvajanja…“

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!