“Potpuna normalizacija zavisi samo od toga koliko se građana vakcinisalo…”

0
(BETAPHOTO/BEOINFO/EV)

(Beta) – Zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić izjavio je da očekuje da se od sutra ujutro ponovo otvore tržni centri i pozvao građane da i u njima poštuju sve epidemiološke mere.

“To znači da će posle nekoliko nedelja tržni centri ponovo početi da rade, ali naravno, uz poštovanje svih epidemioloških mera”, rekao je Vesić, podsetivši na odluku Kriznog štaba za borbu protiv korone, od petka, preneo je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, “za sada neće biti otvoreni ugostiteljski objekti u tržnim centrima, izuzev ako imaju bašte koje jesu u tržnom centru a suštinski se nalaze na ulici, van tržnog centra”.

On je naveo i da će tržni centri raditi do 22.00 časa, “upravo zbog toga da preveliki broj ljudi ne bi bio na jednom mestu i kako bi posetioci mogli da se rasporede tokom čitavog dana i obave kupovinu koja im je neophodna”.

“Ako se budemo pridržavali svih mera i nastavimo sa vakcinacijom, u zavisnosti od epidemiološke situacije doći ćemo u situaciju da se otvore i zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata. To je nešto na čemu je Grad Beograd insistirao, jer mi smatramo da je uvek neophodno naći meru između rada privrede i zaštite javnog zdravlja”, rekao je Vesić.

Kako je naveo, “zahvaljujući sjajnoj vakcinaciji u Beograda već pet dana imamo manje od 1.000 zaraženih dnevno, čime pokazujemo da brže možemo da se vratimo normalnom životu”.

“Potpuna normalizacija zavisi samo od jedne činjenice, koliko se naših sugrađanki i sugrađana vakcinisalo”, poručio je Vesić.