„Poštovane kolege, sva vaša pitanja su korisna, čak i ona maliciozna…“: Dr Kon odgovorio na saopštenje organizacije Ujedinjeni protiv kovida

0
Foto Igor Pavićević

(Beta) – Beogradski epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da je spreman da po završetku epidemije koronavirusa odgovori na sva pitanja koja mu je uputila strukovna organizacija Srbije „Ujedinjeni protiv kovida“.

„Poštovane kolege iz ‘Udruženi protiv kovid’, sva Vaša pitanja su korisna (čak i ona maliciozna) i smatram da treba da nastavite s kritikom. Vreme za preispitivanje odgovornosti je pred nama. Svako dobro vam želim!“, napisao je Kon na Fejsbuku.

Po njegovim rečima, svoju ličnu odgovornost nosi „nepokolebljivo“ i spreman je da odgovara na sva pitanja po završetku epidemije.

„Ovo što živimo je istorijska borba za čuvanje života stanovništva Srbije. Mnogi od vas su u toj borbi i ja ih s poštovanjem slušam. Ima, nažalost, politikanstva i nekih kritika koje odbacujem. Treba razumeti da i vi nosite ogromnu odgovornost u ovom trenutku i nadam se da ste u potpunosti toga svesni, da ćete je prihvatiti i nositi kada dođe vreme preispitivanja“, ocenio je epidemiolog.