“Postoje neke smrti koje su apsurdne, nemoguće… Bio je veličanstven pesnik…”: Glumac Rade Šerbedžija se oprostio od Balaševića

0
Printscreen/YouTube/Rade Šerbedžija

“Ta vest me užasno pogodila. Nemam reči jednostavno. Postoje neke smrti koje su apsurdne i nemoguće i ne možeš se pomiriti sa njima. Osećam se isto kao kada je Arsen umro, rekao je za glumac Rade Šerbedžija povodom smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

“Bio je velik, veličanstven pesnik. Božanstven pesnik, koji nije samo pevao svoje pesme, nego je i pisao poeziju i knjige. Bio je mudrac. I uz sve to bio je veliki čovek. Hrabar kada je trebalo biti hrabar. Rekao je NE ratu. Rekao je NE nasilju, i ovome treba odati svako priznanje i čast – uspeo je da prokomentariše slavni glumac”, rekao je Šerbedžija, a prenosi portal Nova.rs.

U Balaševićevom filmskom prvencu “Kao rani mraz”, za koji je napisao scenario i režirao ga, Šerbedžija je glumio starog Vasu Ladačkog.

Đorđe Balašević premio je danas u 68. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od, kako je nezvanično rečeno našem portalu, posledica bolesti izazvane koronavirusom.

Gostujući pre nekoliko godina u emisiji Ivana Ivanovića, Šerbedžija je Balaševića, uz osmeh, nazvao “fantastičnim momkom”, spremajući se da se sretne sa njim u Novom Sadu.

“To jedno samo čudo. Jedno od najvećih emotivnih čuda u ovoj zemlji, kojeg ja obožavam”, rekao je Šerbedžija.