Postavljeni vojnički kreveti u hali Pionir za obolele od koronavirusa: Već preuređene Hala sportova, isti zadatak i u Areni…

0
Foto: Miniistarstvo odrane, Novosadski sajam, ilustracija

Pripadnici Vojske Srbije danas su postavili vojničke krevete u sportskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” (Pionir), kako bi taj objekat pripremili za smeštaj pacijenata zaraženih koronavirusom, s lakšim simptomima, saopšteno je danas.

U saopštenju se podseća da su u sredu pripadnici vojske preuredili sportsku dvoranu “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu (Hala sportova), a da ih isti zadatak očekuje i u Štark areni (Beogradska arena).

“Danas je u ovoj hali postavljeno 300 vojničkih kreveta, a narednih dana nastaviće se sa obezbeđenjem svih neophodnih uslova po uzoru na postojeće na beogradskom i novosadskom sajmu i u hali Čair u Nišu”, izjavio je portparol Ministarstva odbrane major Milan Gujanica.

Vojska Srbije uredila je ranije privremenu bolnicu za smeštaj lica sa lakšom kliničkom slikom na Beogradskom sajmu gde je obezbeđeno 3.000 kreveta.

Zadatak vojske na Sajmu je spoljna služba obezbeđenja, kao i organizacija osnovnih životnih potreba vezanih za smeštaj i ličnu higijenu i spoljna dezinfekcija na Sajmu.

Takođe, uređene su privremene bolnice i na Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair, a Vojnomedicinski centar na Karaburmi pretvoren je u privremenu bolnicu sa 100 ležaja, sa potpunim snabdevanjem kiseonikom.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus