“Posle Petog oktobra priđe nam Đinđić… ‘Zoki, nije valjda da ste već počeli da se svađate?’, a on kaže: ‘Ne, samo ja hoću brže, a oni sporije…'”: Dejan Cukić u novom Nedeljniku

1
Fotografija: Nebojša Babić

“Nisam apolitičan, ali nekako sam posle svega što smo prošli shvatio da mi sve više smetaju stvari koje mirišu na mržnju, nasilje ili laž. Shvatio sam i da u toj večnoj borbi između dobra i zla svaka agresivnost i svaka laž, koliko god se naizgled činila opravdanom, donosi prevagu na stranu zla”, ispričao je Dejan Cukić u intervjuu za Nedeljnik.

Na pitanje kada se razočarao, prisetio se jednog događaja posle Petog oktobra.

“Sećam se jednog trijumfalnog skupa u Skupštini grada nekog 6. ili 7. oktobra 2000. Skup političara i javnih ličnosti koje su pomogle promenama. Sećam se da sam stajao sa nekom rokerskom ekipom i priđe nam Zoran Đinđić. Neko ga je odmah pitao: ‘Zoki, nije valjda da ste već počeli da se svađate?’ Đinđić mu odgovori: ‘Ne, ne, ne, samo ja hoću brže, a oni sporije…’ Ali videli smo da to nije baš tako naivno. Već te večeri se osetilo da ima mnogo problema…”

Ceo intervju objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 6. februara.

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici.

1 KOMENTAR

  1. Наравно, а што је брзо, то је и кусо. И то у народу тако вековима говоре, ал’ смо ми то ипак морали да проверимо и дошли на исто. .

Comments are closed.