Posle napada Trampove adminstracije, Fauci odgovara: “Prekinimo sa tim glupostima, fokusirajmo se na virus…”

0
Foto: Profimedia

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti doktor Entoni Fauci rekao je da ne razmišlja o ostavci u stručnoj grupi za rukovođenje pandemijom čak ni usred pokušaja administracija Donalda Trampa da ga diskredituje, što je ocenio bizarnim.

U intervjuu za Atlantik, Faucija su pitali da li razmišlja o ostavci.

“Ne. Mislim da je problem previše važan da bih se upuštao u takve misli i rasprave. Samo želim da radim svoj posao. Stvarno sam dobar u tome. Mislim da mogu da doprinesem. I nameravam da tako i nastavim”, rekao je Fauci.

Na pitanje kako bi ocenio odgovor vlade na pandemiju, Fauci je rekao: “Moramo se resetovati i reći: OK, prestanimo sa tim glupostima i hajde da vidimo kako sada možemo da imamo kontrolu nad tim i gledajmo unapred, kako da budemo oprezni da nam se sledećeg meseca ne bi dogodili još koji primeri Kalifornije, Teksasa, Floride i Arizone, jer su to sada ‘crvene zone’…”, rekao je Fauci, prenosi Njujork tajms.

Novinari Atlantika su pitali Faucija kako razmišlja o tome da se, kao jedan od vodećih stručnjaka, suočava sa tim da Bela kuća, u čijem timu i radi u suzbijanju pandemije, pokušava da ga diskredituje.

Fauci je odgovorio: “To je pomalo bizarno”.