Posle apela majke da joj ne napišu kaznu za parking dok dete odvede na hemioterapiju, oglasio se Parking servis koji je ipak napisao kaznu

4
Foto Profimedia

Jedna sugrađanka parkirala je svoj automobil regularno u parking zoni, ali je umesto da plati parkiranje, ostavila poruku “da joj dete ide na hemoterapiju, te da joj ne pišu kaznu”.

“Molim vas nemojte nam pisati kaznu! U bolnici smo! Moje dete je pacijent pedijatrijske onkologije, trenutno na hemoterapiji. Hvala vam”, napisala je majka.

Međutim, kada se vratila do svog automobila, zatekla je nalog za plaćanje dnevne parking karte, piše Blic.

Nedostatak empatije je posledica nesrećnog detinjstva i još nesrećnijeg doba adolescencije. U ovom slučaju nije povezano sa pitanjem da li je neko roditelj ili nije. Da skratim, mi smo govna…

Posted by Bora Konj on Среда, 16. октобар 2019.

Nedugo pošto se ovo pročulo po društvenim mrežama, i medijima, oglasio se JKP „Parking servis” i pozvao sugrađanku kojoj je izdata dnevna karta ispred medicinske ustanove da kontaktira ovo preduzeće kako bi joj karta bila poništena.

Kako se navodi u saopštenju JKP „Parking servis”, do sada se nikada nije dogodilo da ovo preduzeće odbije reklamaciju korisniku koji je zbog hitnog pregleda prekoračio vreme parkiranja u zoni i tim povodom se obratio preduzeću uz priloženu medicinsku dokumentaciju. 

“Parking servis u ovakvim slučajevima maksimalno izlazi u susret građanima i na osnovu vremena pregleda ili terapije poništava nalog za plaćanje dnevne karte. Do sada nam se niko nije obratio radi reklamacije naloga, zbog čega pozivamo korisnicu da to uradi kako bi joj nalog bio poništen”, rekli su iz “Parking servisa” i dostavili fotografiju napravljenu u trenutku izdavanja dnevne karte.

4 KOMENTARA

  1. Да је ово нормална држава, и да овде има имало памети, тај паркинг не би био само још једно поље “Паркинг сервиса” за ревносно прикупљање новца у непознате сврхе, већ би то био паркинг болнице, уређен за такве намене, где би се бесплатно паркирала возила на основу важећег упута.

  2. Ne treba generalizovati. Bar 80% ljudi ne bi pisalo kaznu, a onih 20% treba naći i pomoći im da prebrode psihoze iz detinjstva

  3. Moramo da se pomirimo sa time da nismo dobar narod. Nismo “domacini” , nismo posteni i nismo prijatni. Ima izuzetaka, ali sve vise je primera da gledamo samo svoju pozadinu. Sto je jos gore, busamo se da smo “nebeski narod” i “patriJotizmom”. Ali patrioti7am zahteva i kriticko gledanje svog naroda i napor da popravis tako sto ces unaprediti sebe i svojim prijateljima sugerisati gde grese. Do tad cemo samo da tonemo dok ne prozderemo sami sebe.

Comments are closed.