Poslanik u Hrvatskom Saboru: “Zbog Vučićevog režima tražiću blokiranje pregovora sa EU”; Dejan Jović: “EU nisu valjali Đinđić i Tadić, pa eto sad…”

5
Foto: Profimedia

Novoizabrani poslanik u hrvatskom Saboru Bojan Glavašević naveo je da će tražiti da nova vlada blokira pristupne pregovore sa Srbijom.

“Zbog nasilja režima Aleksandra Vučića protiv vlastitih građanki i građana, ali i zbog nereagovanja na kontinuirani govor mržnje ratnog zločinca i huškača Šešelja protiv Aleksandre Jerkov, tražiću da nova vlada blokira pristupne pregovore sa Srbijom. Ne smemo ostati nemi na ovo”, poručio je Glavašević na Tviteru.

On je na tviteru napisao i da poenta tog mehanizma nije kazna, nego pritisak za promena, kao i da je to “mehanizam koji imamo na raspolaganju”.

Profesor Dejan Jović mu je na Tviteru odgovorio da bi bilo bolje da zatraži da EU promeni pristup Srbiji i cijelom Zapadnom Balkanu, jer je davedesetogodišnje isključivanje dovelo do ovoga što smo gledali u Beogradu sinoć.

“Nije im valjao (EU-i) Đinđić, ni Tadić, nisu htjeli Srbiju 2013 sa Hrvatskom u EU, pa evo sad”, napisao je Jović.

“Apsolutno se slažem. To govorim cijelo vrijeme kao član (i jedno vrijeme potpredsjednik) Odbora za EU poslove u proslom sazivu Sabora. Krivac za ovakav pristup je EPP. Ipak, smatram da je nakon svega zadnjih tjedana blokada prvi korak”, napisao je Glavašević.

Glavašević je izabran u Sabor kao nezavisni poslanik na levičarskoj listi “Možemo!”.

5 KOMENTARA

  1. Ma , mi ne zivimo od vas i ko vas je*e i vas i uniju . I skinite nam se sa ku*ca vec jednom . Prezivecemo mi i bez vas .

  2. Dabogda ispunili obecanje, ali molim vas, budite energicni i istrajni! Srbi ce vam biti vecno zahvalni…

  3. Zar genocidni Hrvati dan drze predavanje o pravdi i moralu.Svakodnevno vidjamo ustaske parole.Dabogda nikad ne usli u EU.

  4. Претити Србији, данас, блокирањем приступних преговора, је исто као “плашити мечку решетом”. Укупан оних којима је већ одавно свеједно и оних којима је ЕУ више него мрска, одавно је прешао већину.

Comments are closed.