Poslanik Draško Stanivuković uhapšen sinoć u Nikšiću, pa pušten: “Naloženo mi je da za sat vremena napustim zemlju…”

0
Foto: Printscreen Youtube

Poslanik u skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković objavio je da je posle saslušanja u policiji u Nikšiću pušten na slobodu, ali da mu je naloženo da za sat vremena napusti Crnu Goru uz pratnju policije.

“Nažalost, lično sam svedok kršenja osnovnih ljudskih i građanskih prava i verskih sloboda od režima Mila Djukanovića”, naveo je Stanivuković na svom Tviter profilu.

Policija Crne Gore privela je sinoć u Nikšiću Stanivukovića, jer je učestvovao u litiji koja je održana u tom gradu, javila je bijeljinska BNTV.

Partija demokratskog progresa (PDP) ocenila je da je hapšenje njihovog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića na teritoriji Crne Gore, presedan u odnosima dve zemlje, kao i u praksi civilizovanog sveta.

“U Crnoj Gori je večeras, ovim hapšenjem, uniženo ljudsko pravo na kretanje, ali i sloboda misli i govora. Uniženo je pravo mogućnosti da politička ličnost izrazi svoje mišljenje i svoj stav, koje se tiče istorije, morala i tradicije, ali i budućnosti naroda kojem pripada i koji predstavlja”, saopštio je sinoć lider PDP-a Branislav Borenović.

On je od Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore tražio hitno puštanje na slobodu Draška Stanivukovića, diplomatsku reakciju ambasadora Crne Gore u BiH, kao i da ambasada BiH u Crnoj Gori zaštiti svog državljanina i narodnog poslanika.

“Očekujemo diplomatsku reakciju predsednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika”, istakao je Borenović.

On je dodao da očekuje jasno reagovanje, dodavši da veruje da vlast i opozicija u RS dele iste vrednosti koje se tiču naroda u rasejanju, SPC i prava koja moraju da uživaju.

Borenović je istakao da očekuje i reakciju Ministarstva spoljnih posolova BiH i ministarke Bisere Turković, bez bez obzira na nacionalne i političke stavove.

(Beta)