“Poslanici treba da pokažu da se ne boje korone. Neki stručnjak iz Kriznog štaba da mi kaže kako se prenosi…”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – U raspravi o prioritetima i sastavu nove vlade narodni poslanici vladajuće većine najavili su podršku premijerki Ani Brnabić i njenom kabinetu, a otvarali su i teme za koje oni smatraju da su važne, pre svih korona.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da u narednom periodu parlament ne sme da prestane da radi i da poslanici treba da pokažu da se ne boje korone.

“Ako imamo poslanički imunitet, ne treba da tražimo i zdravstveni imunitet već radnici u fabrikama treba da nas gledaju da sedimo jedni do drugih, škole treba da rade”, istakao je Marković uz ocenu da se ne zna dokle će korona da traje i da sa njom treba živeti.

On je pitao da mu neki “stručnjak iz kriznog štaba” objasni kako se korona prenosi i nabrajao ko je sve pored njega bio bolestan i izlečen od korone.

Kada je reč o novoj Vladi, on je naveo da su najvažniji sektori vojska koja je ojačala, policija koja je efikasnija, prosveta koja je napredovala, sudstvo koje je efikasnije i zdravstvo.

U ime Saveza vojvođanskih Mađara podršku novoj vladi najavio je i Balint Pastor koji se posebno obratio Gordani Čomić i izrazio nadu da će sa njom dobro sarađivati pošto, kako je rekao, “zna da ona ima veliki senzibilitet za probleme manjina.”

Poslanik SPS-a Đorđe Milićević u dobrom delu govora obraćao se opoziciji koja nije prisutna u parlamentu i ocenio da njih ne interesuje dijalog, već da samo prete protestima i neposlušnošću.

“Ova vlada ima ogromno poverenje građana i to će se videti večeras kada se poslanici budu izjašnjavali o vladi”, rekao je Milićević i ponovio podršku za šest tačaka koje je ranije izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i da je SNS mogla sama da formira vladu, ali da je formiranje koalicije “državnički potez”.

Poslanica pokreta SPAS Marina Raguš izjavila je da je danas najteži dan za Srbiju sa 1.200 zaraženih i da je virus zaustavio planetu. 

Ona je rekla da nisu u pravu oni koji govore da je ograničenje kretanja kršenje ljudskih prava i da su propisane mere jedini način borbe sa virusom, da zdravstveni sistem ne može izdržati ovoliki pritisak i da je pred vladom veliki izazov u kojem će imati potpunu podršku SPAS-a.

Podršku Vladi najavili su i Branimir Jovanović u ime SDPS-a i Aleksandar Jovanović u ime PUPS-a. 

Glasanje o sastavu Vlade i zakletva novih ministara očekuje se kasno posle podne ili večeras.

2 KOMENTARA

  1. Kada je reč o novoj Vladi, on je naveo da su najvažniji sektori vojska koja je ojačala, policija koja je efikasnija, prosveta koja je napredovala, sudstvo koje je efikasnije i zdravstvo. STRAŠNO

Comments are closed.