Poruka sa Sajma: “Ne ophodite se prema nama kao da smo neka eksperimentalna grupa. Samo želimo isti tretman kao svi ostali…”

0
Foto: Ministarstvo odbrane

Čekanje na rezultate testova na koronavirus izgleda postaje sve veći problem. I pojedini pacijenti iz prve grupe smeštene u Beogradski sajam poručuju da već nekoliko dana čekaju rezultate duplog teksta.

U video poruci snimljenoj mobilnim telefonom, a koju je objavio N1, jedan pacijent je apelovao na nadležne da se prema njima odnose kao i prema svim drugim pacijentima.

Srđan Avramović je u ovoj poruci rekao da ulazi u treću nedelju od početka pojave simptoma covida19, da ih na Sajmu ima oko 35 i da čekaju rezultate testa “koji je nekima urađen pre pet, nekima pre šest dana”.

“Jedini apel je nadležnima da imamo isti tretman kao i svi bolesnici koji su nakon duplog negativnog testa pušteni svojim kućama na samoizolaciju, dve nedelje, a ne da se sa nama ophodi kao prema eksperimentalnoj grupi. To je molba i apel nadležnima. Ne želimo da dižemo paniku, racionalni smo ljudi, svima nam je teško. Samo molimo da se sa nama postupa kao sa svima ostalima. Svako ima svoje probleme, porodicu…”, rekao je Avramović.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus