Poplavljena knjižara “Geca Kon” u Knez Mihailovoj: “Voda ugrožava na hiljadu knjiga, molimo za pomoć”

1
Foto: Tanjug

Prostorije knjižare “Geca Kon” u Knez Mihailovoj ulici poplavljene su i oštećene tokom obilnih padavina i nevremena koje je zahvatilo Beograd, preneo je B92.

Potopljene su dve velike prostorije u suterenu u kojima se nalazi antikvarnica, jedina državna u Srbiji, priručni magacin za knjige i biblioteka Prosvetinih izdanja, površine oko 280 kvadratnih metara, rekao je Tanjugu direktor tog kulturnog dobra Dragan Milenković.

On je apelovao na sve nadležne institucije da im pomognu da se izbore sa problemom, koji se nije javio prvi put.

Prema njegovim rečima, voda ugrožava nekoliko hiljada knjiga koje se nalaze u tom delu knjižare.

Milenković je upozorio i da su oštećeni noseći stubovi objekta, koji čini važnu celinu Knez Mihailove ulice.

Voda je doprla da podrumskih prostorija Prosvete preko pozorišta “Boško Buha”, čija je pozornica na prostoru koji pripada knjižari, a prema rečima Milenkovića, na nekim mestima je voda čak nadirala iz zemlje.

Direktor je uputio apel za pomoć najvišim državnim i gradskim funkcionerima, kao i Ministarstvu privrede jer je IP “Prosveta” subjekat privatizacije, pošto, kako navodi, bez pomoći države i grada “Prosveta” nije u stanju sama da reši ovaj problem.

1 KOMENTAR

  1. Zovite napredne oni imaju resenje…potpaliti knjige da se osuse… uzas sta je napravila nesposobna vlast, sramota, nema ko da vas razume oni se bave rijalitijima i muljanjem

Comments are closed.