Ponovo se tresli Nevesinje i Albanija: Zemljotresi oko 4 stepena Rihterove skale i stari strahovi…

0
Foto: Tanjug/AP

Novi zemljotresi potresli su ovog jura područja koja su pogođeni prethodnim jakim podrhtavanjem tla koje je 26. novembra odnelo na desetine života.

Najslabiji od tri zemljotresa – 3,3 stepena Rihterove skale – dogodio se u blizini Podgorice, a epicentar je bio osam kilometara severno od sela Podhuma-

Nešto posle 5:20 u regionu Nevesinja registrovan je novi zemljotres jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske, prenosi N1.

Evropski mediteranski seizmološki centar objavio je da je epicentar zemljotresa bio 10 kilometara od Nevesinja i od njega se zatresao čitav region.

Ponovo je najjači zemljotres pogodio Albaniju. Najnoviji potres je zabeležen u 08:26 sati, sa epicentrom u Tirani i na dubini od 10 kilometara, prenosi B92.

Ovaj potres osetili su građani na kosovskoj teritoriji i u delovima Hrvatske. Zasedao je Savet za nacionalnu bezbednost.

Mediji prenose da su ljudi uplašeni, posle katastrofalnih zemljotresa koji su se dogodili nedavno.

Međutim, stručnjaci ističu da je u pitanju “oslobađanje energije nastalo tim zemljotresima” i naglašavaju da je to normalna pojava.

Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je u delovima Albanije, od 26. novembra zabeleženo ukupno 1.376 potresa.