“Ponižavajuće je da građani zovu i traže 100 evra, podseća na milostinju. Bolje da se jave oni kojima ne treba…”

6
Foto: Printscreen Youtube POKS

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju predložila je danas Vladi Srbije da promeni sistem prijavljivanja za najavljenu državnu pomoć od 100 evra po stanovniku, tako da se izjasne samo oni kojima pomoć nije potrebna.

Lider te koalicije i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković ocenio je da je ponižavajuće za građane da zovu telefonom i traže 100 evra pomoći od države, jer to kako je rekao, podseća na milostinju.

“Ideja da se svima uplati isti iznos je sama po sebi loša, jer je mnogo pravednije predviđeni budžet raspodeliti na građane na osnovu njihove socijalne karte. Veće iznose treba da dobiju nezaposleni, studenti, seljaci, radnici i penzioneri sa manjim primanjima od proseka u državi, a manje iznose oni sa većim primanjima”, naveo je Gojković a preneo POKS.

Koaliciju Za Kraljevinu Srbiju čine POKS, Monarhistički front i Srpski monarhistički pokret.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

6 KOMENTARA

  1. Zaista jeste ponizavajuce da narod zove i trazi, a ako vec ima ljudi koji ne zele taj novac zasto nebi samo oni zvali da se izjasne da ne zele, tako bi se brze sve resilo i svi ostali bi dobili 100 eura

  2. Da li je moguće da je toliki problem okrenuti broj telefona da dobiješ 100 eura?Hoćete da Vam predsednik lično uruči na kućnu adresu?Ako možda po ničemu drugom,ali po tome da našem narodu nikada ništa ne valja,je predsednik potpuno u pravu.Tuga,kalv smo narod.

  3. Ja moram da priznam da je najbolji način da ko hoće 100 € da se javi telefonom, samo tako mogu da se kontolišu i opravdaju evri koji su isplaćeni građanima, a tajkunima je to sigurno malo oni traže bar milionče da se nebi stideli pomoći.

  4. Zbog cega da se jave oni kojima treba.. A ne oni kojima nije potrebno 100.e?

  5. A u koju kategoriju spadaju žene “domaćice” (sa ili bez dece) koje nisu na birou u evidenciji nezaposlenih (jer i te kako rade u svojim kućama), pošto nisu “nezaposleni, studenti, seljaci, radnici i penzioneri sa manjim primanjima”?

    • 1. Kako to da nije na evidenciji nezaposlenih? Nije se javio/la na vreme sluzbi za nezaposljavanje Srbije!
      2. Kako da bilo ko uplati novac bilo kome ako ne zna ili nema – npr. srednjoskolac sa 18 God ili nezaposlen koji nije na evidenciji, racun u banci?

Comments are closed.