“Ponekad bi mi rekao – volim te jugoslovenski brate. Ja kažem – ne, ne, Hrvatska…”: Kako je Toni Kukoč stekao poverenje Džordana i Pipena

0
Foto: Profimedia

Prošlo je skoro 30 godina od utakmice u kojoj je Drim tim savladao Hrvatsku na Olimpijskim igrama.

“Da li je neki igrač ikada igrao sam protiv Drim tima”, uz osmeh se zapitao Kukoč koji na toj utakmici nije dao koš do pred kraj prvog poluvremena i ima je sedam izgubljenih lopti.

Majkl Džordan u dokumentarcu “The Last Dance” objašnjava da on i Pipen nisu igrali protiv Tonija nego protiv Džerija Krausa, generalnog menadžera Bulsa, koga su zamišljali u dresu Hrvatske, prenosi NBC Sport.

Ipak, Kukoč je zbog stava koji je pokazao po dolasku u Bulse zaslužio poštovanje Džordana i Pipena.

“Imao sam iskustvo kako izgleda kada mladi igrač dođe u tim. I ja sam bio novi tamo, a otežavajuća okolnost je bila što sam došao u najbolji tim na svetu”, prisetio se Kukoč koji je istakao da mu je Pipen bio od velike pomoći u tom periodu.

“Skoti je bio drugačiji karakter od Majkla. Imao je tu mekšu stranu. Pomogao mi je. Majkl je, sa druge strane, bio gotovo uvek agresivan”, tvrdi Kukoč. “Ponekad bi mi prišao, kada vidi da sam neraspoložen. Lupio bi me po zadnjici i rekao – volim te moj jugoslovesnki brate. Ja sam govorio – ne, ne, ne, Hrvatska…”

Dogodilo se onda i penzionisanje Džordana, suze celog tima, pa njegov povratak u tim posle 18 meseci i još tri prstena za Bulse, a o poslednjoj sezoni govori i popularna serija “The Last Dance”.