Pompeo imitirao Regana: “Maduro, možeš to da okončaš danas”

Pompeo je poručio predsedniku Venecuele da ukine vojnu blokadu i dozvoli ulaz tona humanitarne pomoći preko granica s Kolumbijom, Brazilom i holandskim Karibima

0
Foto: Tanjug-AP

Američki državni sekretar Majk Pompeo imitirao je govor bivšeg predsednika Ronalda Regana, održan prilikom rušenja Berlinskog zida, obraćajući se predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Pompeo je poručio predsedniku Venecuele da ukine vojnu blokadu i dozvoli ulaz tona humanitarne pomoći preko granica s Kolumbijom, Brazilom i holandskim Karibima.

“Gospodine Maduro, otvori ove mostove, ove granice. Možeš to da okončaš danas. Nadam se da će vam biti stalo kada vidite horor, kada vidite tragediju, da promenite način i napustite svoju zemlju”, rekao je Pompeo prilikom sastanka s venecuelanskim izbeglicama u Kolumbiji, prenosi AP.

On je obišao centar za migrante u Kukuti zajedno s predsednikom Kolumbije Ivanom Dukeom, a kako se navodi, za to vreme venecuelanske bezbednosne snage su u opremi za razbijanje demonstracija stajali na sredini mosta koji razdavaja Venecuelu i Kolumbiju.