“Polomili su zube svi koji su mislili da će da ruše državu…”: Milo Đukanović o usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti

2
Foto: Profimedia

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je, reagujući na pretnje povodom usvajanja Predloga Zakona o slobodi veroispovesti, da se vara svako ko misli da može da pobediti državu Crnu Goru, bilo da je to pojedinac, bilo institucija i da su “polomili zube svi koji su mislili da će da ruše državu”.

“Kada vas dovedu u situaciju da morate da odgovorite na njihove argumente, onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru”, rekao je Đukanović u emisiji “Živa istina” na crnogorskom javnom servisu RTCG, preneo je B92.

Đukanović je još poručio i da je bilo je mnogo takvih pokušaja i podsetio na 2015. i 2016. godine i poručio da se ne zaleću.

“Videli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada preti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, dobiće jasan odgovor da nas je mnogo više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu”, rekao je Đukanović.

U Crnoj Gori već mesecima traje rasprava oko novog zakona o veroispovesti, koji je već ušao u skupštinsku proceduru, a koji će, kako su navodili mediji, oduzeti svu imovinu SPC u Crnoj Gori.

Takođe, SPC je za subotu zakazala crkveni sabor u Nikšiću na kome će biti izložene mošti Svetog Vasilija Ostroškog.

2 KOMENTARA

  1. I na tebe ce Milogorac doci red, znas kako je grizes tudjim zubima, drugi ti vade zar iz vate no sve i svako jednom dosadi i doci ce vreme kada ces lomiti svoje zube i prziti svoje prste, nicija do zore gorela nije, pa nece i tvoja.

  2. Још један који је умислио “држава то сам ја” и још један, који под државом подразумева и цркву. Обиће се ово тешко некоме о главу.

Comments are closed.